Bioresonanca

Frekvenčna metoda

Osnove frekvenčne metode temeljijo na novih spoznanjih biofizike oziroma kvantne mehanike. Znano je, da vsaka snov, tudi vsaka celica v telesu, virusi, bakterije, pelodi, torej vse okrog nas seva energijo, ki ima točno določeno specifično valovno dolžino ali kot temu rečemo, svoj frekvenčni vzorec. Normalni procesi se v organizmu odvijajo s pomočjo komunikacije med celicami, kar poteka s hitrostjo svetlobe, celice pa si informacije izmenjujejo preko točno določenih frekvenc. V zdravem telesu teče informacija med celicami nemoteno, če pa na telo delujejo škodljive snovi, lahko njihovi obremenilni frekvenčni vzorci ovirajo celično komunikacijo, kar se sprva kaže v kronični utrujenosti, kasneje pa tudi v organskih spremembah.

 

Frekvenčna metoda je celovit biološki postopek, ki se odlično obnese pri številnih pacientih. To je brezbolečinska vrsta načina zdravljenja, ki ne povzroča stranskih učinkov in uspešno odkriva skrite vzroke bolezenskih procesov.

Danes je na svetovnem trgu že vrsta aparatur različnih proizvajalcev, ki zagotavljajo redukcijo patoloških vzorcev vibracije in dodajanje za pacienta ustreznih terapevtskih vzorcev. Če celica prejme natančno takšno elektromagnetno vibracijo kot jo potrebuje, se lahko v telesu aktivira proces samozdravljenja, ki lahko traja različno dolgo.

Bistvena pri frekvenčni metodi je njena izredna učinkovitost, brezbolečinski način zdravljenja in popolna neškodljivost pri najbolj občutljivi populaciji (dojenčki, nosečnice).

Uporaba tega izjemno učinkovitega terapevtskega pristopa presenetljivo izboljšuje zdravstveno stanje pacienta tudi v primerih, ko druge metode in zdravila niso dale pozitivnih rezultatov. To so predvsem naslednje indikacije:

  • alergije vseh vrst (kožne težave-ekcemi, nevrodermitis, astma, bronhitis, kronični nahod, celiakija, prebavne motnje, ...)
  • bolečine sklepov in hrbtenice
  • ginekološke bolezni, neplodnost, hormonske motnje
  • kardiovaskularna obolenja
  • opekline, zlomi, poškodbe
  • glavoboli (migrene)
  • bolezni prebavnega in urinarnega trakta
  • psihosomatske težave (nervoze, depresije)
  • zdravljenje odvisnosti (alkohol, droge, tobak)
  • akutna prehladna obolenja-vnetja ušes, zobobol, kašelj, nahod, virusna gripa

Frekvenčno metodo uspešno uporabljamo pri odpravljanju odvečne telesne teže in zdravljenju celulitisa, pri obravnavi katerih skoraj v večini primerov leži vzrok v motnjah metabolizma, prisotnosti mikoz in problemih v zvezi z izločanjem toksinov iz organizma.

Izjemno učinkovita je tudi pri zdravljenju raznovrstnih poškodb, saj za 50% pospeši učinek rehabilitacije v primeru zlomov, zvinov in hematomov v povezavi s poškodovanim tkivom.

Vendar pa je pri hudih degenerativnih okvarah na tkivih in organih, ki ne morejo več nemoteno opravljati svoje funkcije, trajna ozdravitev nemogoča. V smislu lajšanja težav in upočasnitve napredovanja bolezni deluje metoda tudi pri starejših bolnikih, ki imajo že dalj časa kronične težave. Zdravljenje je na osnovi množice obremenitev lahko dolgotrajno in zahteva kar nekaj potrpljenja in sodelovanja. O tem, da je pri vzpostavitvi ravnovesja v telesu potreben čas, seznanimo bolnika tudi pri prvi anamnezi.