Schumannova terapija

Schumannove terapije

Schumannov biodinamični energijski sistem posnema naravno smer gibanja brez posredovanja električnih dražljajev in kemičnih snovi. Metodo je razvil nemški fizik prof. Otto W.Schumann, ki je raziskoval elektromagnetne lastne frekvence našega planeta in njihov vpliv na organizem človeka. Schumannove frekvence predstavljajo osnovno ozadje spektra Zemljinega elektromagnetnega polja na delu, kjer prevladujejo ekstremno nizke frekvence in se raztezajo vse od 3 Hz do 60 Hz in so v sozvočju s frekvencami možganskih valov sesalcev, ki imajo najvišjo amplitudo-glavno vrednost pri 7,8 Hz.

 

Številne klinične raziskave so pokazale, da je to frekvenca, pri kateri so se razvile vse življenjske oblike in je dominantna elektromagnetna frekvenca povsod, kjer življenje obstaja. Odsotnost te frekvence v delu možganov, ki igra pomembno vlogo pri pozornosti in koncentraciji, lahko škodljivo vpliva na splošno počutje in povzroča vrsto akutnih in kroničnih težav ter novo nastalih civilizacijskih bolezni. Frekvenčne motnje lahko prispevajo k razvoju hiperaktivnosti in motnjam razpoloženja kot tudi k porušenemu hormonskemu ravnovesju.

Delovanje sistema ni omejena zgolj na posamezni organ in tkivo,ampak istočasno deluje na celotno telo in sloni na dejstvu, da je telo podvrženo endogeni desnovrteči nihalni energiji, ki zaradi izboljšanja celične presnove doseže stimulacijo vseh telesnih funkcij. Celotno telo se zdravi s pomočjo vertikalnega nihanja v smeri urinega kazalca, v telesu se zažene proces regulacije, ki izloča blokade in v telesu vzpostavi obnovitveno stanje. Sistem torej oddaja frekvenco 7,83 Hz, kar ustreza osnovni frekvenci našega življenjskega okolja in naši možganski frekvenci v sproščenem stanju, s čimer ponovno vzpostavimo izjemno delovanje epifize, pomembne za urejanje notranjega ravnovesja. Nihanje, ki ga oddaja sistem, je namreč podobno nihanju epifize in ustreza alfa valovom v možganih, torej območjem med 7,8 in 13 Hz. Natančno naravnani tridimenzionalni nihalni vzorci tako omogočijo blag pretok energije skozi celo telo in imajo celo vrsto pozitivnih učinkov, na kar kažejo terapevtske izkušnje znanih specialistov ortopedov in fizioterapevtov:

  • lajšanje bolečin v hrbtenici in sklepih (z aktiviranjem proizvodnje sklepnega maziva in obnove hrustanca vpliva predvsem na kolke, ramena, komolce in kolena)
  • povečanje mišične moči in gibljivosti ter elastičnosti sklepov
  • aktiviranje krvnega obtoka in presnovnih procesov ter s tem vplivanje na uravnavanje tlaka
  • zmanjšanje stresa in nespečnosti
  • aktiviranje limfnega obtoka
  • obnovitev celotnega gibalnega sistema, vključno z obrabo sklepov in hrbtenice
  • stimulativno delovanje na živčni sistem in žleze z notranjim izločanjem
  • vpliv na nihanje razpoloženja, notranji nemir, nervozo, nespečnost in utrujenost
  • vpliv na pomanjkanje koncentracije
  • vpliv na inkontinenco

Schumannova metoda s kombinacijo sinusno oblikovanega nihanja in uporabo frekvence ne deluje le tedaj, ko je osnovno zdravje porušeno, temveč tudi na področju preventive z namenom, da preprečimo nastanek različnih obolenj.