Solna soba

Solna soba terapije

Kaj je solna soba in kako deluje terapija?

Solna terapija je popolnoma naravna,varna in klinično preizkušena metoda. Klinične raziskave so pokazale,da ugodno vpliva na dihala,kožo in krepi imunski sistem. Zaradi načina delovanja jo priporočamo tako otrokom (od 6 meseca dalje), kot tudi odraslim vseh starosti. Ena solna terapija lahko nadomesti tri dni bivanja v čistem morskem okolju.

 

Solna terapija temelji na vdihavanju in izpostavljanju telesa suhemu aerosolu. Izvaja se v solni sobi s pomočjo halogeneratorja, ki v prostor sistematično vpihava mikronske delčke suhega solnega aerosola čiste kamene soli in tako ustvarja mikroklimo naravnih solnih jam. Zrak v sobi predstavlja praktično sterilno okolje, kar pomeni, da je skoraj povsem brez alergenov. Poglavitna lastnost suhega aerosola je,da s svojim delovanjem čisti in razkužuje dihala in kožo. Zaradi svojih kemičnih in fizikalnih lastnosti ima suhi solni aerosol zelo globoko prodornost in terapevtski učinek, ki se kaže na aktiviranju limfe. Velikost delcev, vpihanih v solno sobo, znaša od 1 do 10 mikronov, pri čemer večji delci ostanejo v zgornjih dihalih, manjši pa prodrejo v spodnje dele dihal in kožo.

Terapija deluje protivnetno, protibakterijsko, protivirusno, skratka razgradi škodljive mikroorganizme in škodljive vplive okolja v dihalih, ki se postopoma odstranijo s kašljanjem. Pri težavah z dihali namreč velikokrat naletimo na plasti naložene sluzi na sluznici, ki povzročajo vnetje oz.zoženje dihalnih poti in oteženo dihanje. Ker ima sol sposobnost dehidracije, iz teh plasti izloči vodo, kar posledično povzroči, da se te plasti odlepijo od površine sluznice in aktivirajo njeno delovanje. Na ta način se čistijo dihalne poti in krepi sluznica dihal.

Pri težavah s kožo solni aerosol deluje v dveh smereh. Od zunaj na tretjo plast kože deluje zaradi dehidracijskega učinka soli na kožo tako, da se poškodba (dermatitis, ekcem) zapre. Druga faza delovanja na tretjo plast je luščenje oz.glajenje, bistveno pa je delovanje na notranjo, prvo plast kože.

 

Komu je solna soba namenjena?

Solna soba je v pomoč predvsem tistim,ki jih pestijo zdravstvene težave kot so: astma, bronhitis, bronhiolitis, okužbe dihalnih poti, vnetje žrela, alergije, vnetje ušes, okužbe sinusov, nespečnost, smrčanje,ekcemi, luskavica. dermatitis. Prav tako je učinkovita pri kroničnem stresu in utrujenosti,saj blagodejno vpliva na počutje in blaži stres.

 

Za koga solna terapija ni primerna?

Solna soba ni primerna za bolnike,ki imajo hudo hipertenzijo, hudo kronično respiratorna odpoved, aktivno tuberkulozo, hude krvavitve, rak, zastrupitve in srčno popuščanje.

 

Navodila za terapijo:

Na terapijo lahko prihajajo odrasli in otroci v običajnih oblačilih, pred vstopom v solno sobo dobijo odrasli zaščito za noge in glavo,otroci pa imajo s seboj dodatne čiste nogavice,ker zaščite ne dobijo. Na terapijo je potrebno priti vsaj 5 minut prej, da se lahko v miru preoblečete.

Terapije je potrebno ponoviti na 48-72 ur. Konec terapije naznani prižig glavne luči,hkrati pa se vklopi prezračevanje sobe.

 

Pravila solne sobe:

  • na solno terapijo je potrebno priti v čistih običajnih oblačilih
  • otrokom ni dovoljeno razmetavanje soli
  • prepovedan je vnos hrane in pijače
  • v solni sobi ni dovoljeno previjanje otrok
  • dovoljena je uporaba naših igrač,ki si jih otroci izberejo pred vstopom v sobo in jih po končani terapiji tudi prinesejo nazaj v predprostor,da jih osebje lahko razkuži.
  • med samo terapijo ni dovoljeno zapuščati prostora
  • v solno sobo je prepovedan vnos mobilnih telefonov, razen v primeru popolnega izklopa naprave.

Prednost naših solnih terapij v primerjavi z ostalimi terapevti je v nizkih cenah (cene naših terapij spadajo med najnižje v državi) in v možnosti istočasne kombinacije solne terapije s frekvenčno terapijo (kar brez konkurence daje več kot odlične rezultate pri akutnih in kroničnih boleznih dihal, kože, vseh vrstah depresij in obolenju ščitnice).

Delamo od ponedeljka do petka po individualnem naročilu.
Naročite se lahko po tel.: 040 148 583 Ana, 040 214 303 Nika