Uporabno

ALERGIJE

KADAR SE IMUNSKI SISTEM PRETIRANO ODZOVE NA SNOVI, KI SO NEŠKODLJIVE IN JIH VEČINA LJUDI NORMALNO PRENESE, GOVORIMO O ALERGIJI. SNOVEM, KI ALERGIJO SPROŽIJO, PRAVIMO ALERGENI.NAJPOGOSTEJŠI SNOVI, KI SPROŽIJO ALERGIJO SO: CVETNI PRAH, HIŠNE PRŠICE, ŽIVILA( KRAVJE MLEKO, JAJCA, PRŠICE MOKE, SLADKOR,...), SONCE, MRAZ, ZDRAVILA, PIKI ŽUŽELK, DLAKA DOMAČIH ŽIVALI IN ŠE BI LAHKO NAŠTEVALI.

ZA ALERGIJO SO ZNAČILNI KIHANJE, KAŠELJ, RDEČINA NA KOŽI IN SLUZNICAH, IZPUŠČAJI,SOLZENJE IN PORDELOST OČI, OTEKLE VEKE, SRBENJE IN OTEKANJE V USTIH, ŽRELU IN GRLU. SILJENJE NA BRUHANJE, DRISKA IN KRČI V TREBUHU...

ALERGIJE PRI OTROCIH IN DOJENČKIH; KRI NA BLATU, POJAV DRISKE IN BRUHANJA, POLIVANJE, POJAV KOLIK IN STAGNIRANJE TELESNE TEŽE SO LE NEKATERI IZMED ZNAKOV, KI KAŽEJO NA ZNAKE ALERGIJE PRI DOJENČKU. 

VČASIH JE DOJENČKA TUDI TEŽKO NAHRANITI, KER ZAČNE ZAVRAČATI VSE VRSTE HRANE, NE LE TISTE NA KATERO JE ALERGIČEN. VČASIH SE, TAKO KOT PRI ODRASLIH, TUDI PRI OTROCIH POJAVI ORALNI ALERGIJSKI SINDROM, KJER OB ZAUŽITJU NEKATERE SUROVE ZELENJAVE IN SADJA, DREVESNIH OREŠČKOV ALI STROČNIC PRIDE DO SRBEČICE IN OTEKANJA V PREDELU UST. OTROK POGOSTO TEGA NE ZNA RAZLOŽITI IN ZAČNE ZAVRAČATI HRANO, STARŠI PA PREHITRO PRESODIJO, DA OTROK TE VRSTE HRANE NI VAJEN.

PRI ALERGIJI, KI SE POJAVI NA KOŽI, JE VČASIH TEŽKO UGOTOVITI KATERA VRSTA HRANE OTROKU ŠKODI, SAJ SE LAHKO REAKCIJA POJAVI TUDI OD ŠEST UR, PA DO DVEH DNI KASNEJE.

VSE VRSTE ALERGIJ USPEŠNO DIAGNOSTICIRAMO IN ODPRAVLJAMO, PRI TEM PA UPORABLJAMO KOMBINIRANE METODE ZDRAVLJENJA, MED DRUGIM TUDI BIORESONANCI IN SOLNO SOBO.


Vse objave