Uporabno

TEŽAVE Z ŽELODCEM

Želodčno ravnovesje lahko porušijo notranji ali zunanji dejavniki.

Notranji dejavnik so agresivni in so med drugim želodčna kislina, želodčni encimi, počasno praznenje želodca in oslabljena funkcija sluznice. Zunanji dejavniki, ki poslabšajo, oziroma porušijo ravnovesje pa so stres, razburjenje, jeza in strah. Poleg tega stanje poslabša tudi nepravilna prehrana, preveč kave, tudi čaja, kajenje, tudi okužba s helikobakter pylori in drugimi. 

Vse to lahko stanje želodca toliko poslabša, da vodi do  bolezni kot so gastroezofagealna refluksna bolezen(GERD), vnetje želodčne sluznice in peptična razjeda, te pa vodijo, v kolikor jih ne zdravimo, do še večjih zapletov; krvavitve, rakova obolenja,...

Z bioresonanco na biofizikalni ravni uspešno ugotavljamo vzroke za želodčne težave posameznika in jih nato uspešno odpravljamo. Testiramo tudi katera vrsta hrane pacientu najbolj odgovarja in katera nanj deluje patološko in se je mora izogibati.Vsak pacient je namreč zgodba zase in kar enemu pacientu odgovarja, lahko drugemu škodi. Prav tako se na biofizikalni ravni ugotavlja prisotnost bakterij, virusov, parazitov in težkih kovin, ki lahko povzročajo želodčne 

 POMOČ Z RASTLINAMI:

-kamilica: Primerna pri težavah, ki povzročajo krče in vnetja v predelu želodca in črevesja, najprimernejša v obliki napitkov, oziroma čaja,.

-golostebelni sladki koren je primeren pri želodčni razjedi in vnetju želodčne sluznice.Učinkovina glicirizin zavira širjenje vnetij in ščiti sluznične membrane, flavonoidi so učinkovito zdravilo proti krčem.

-korenine sleza so učinkovite pri vnetju želodčne sluznice. Sluzi,ki jih vsebuje, naredijo zaščitno plast v žrelu in želodcu. Ta plast ščiti želodčno sluznico pred agresivno želodčno kislino.

-čaj iz korenine sladkega korena, listov poprove mete in kamiličnih cvetov so tudi primereni kot dodatna terapija pri želodčni razjedi in vnetju želodčne sluznice.

Vse objave