Uporabno

VAGINALNA VNETJA


RAZISKAVE KAŽEJO, DA VSAJ 75 ODSTOTKOV ŽENSK VSAJ ENKRAT V ŽIVLJENJU DOŽIVI VNETJE SPLOVIL. VZROKI ZA VAGINALNA VNETJA SO RAZLIČNI.

NAJPOGOSTEJŠA VZROKA STA KANDIDIAZA, KI SE PONAVADI   POJAVI V NOŽNICI, OZIROMA NA ZUNANJEM SPLOVILU. ZANJ JE ZNAČILNO, DA VNETJE SPREMLJA MOČNA SRBEČICA, RDEČICA IN BEL KOSMIČAST IZCEDEK IZ NOŽNICE, KI NIMA VONJA. POVZROČITEL TAKEGA VNETJA JE PONAVADI CANDIDA ALBICANS, KI JE V NOŽNICI SICER NORMALNO PRISOTNA, NJENA PREKOMERNA RAZRAST PA POVZROČI TEŽAVE.

DRUGI NAJPOGOSTEJŠI VZROK ZA VNETJE PA JE BAKTERIJSKA VAGINOZA, KI GA V NASPROTJU Z GLIVIČNEM SPREMLJA BELO RUMEN DO ZELENKAST IZCEDEK IZ NOŽNICE, KI IMA NEPRIJETEN VONJ. BAKTERIJSKOI VNETJE PONAVADI SPREMLJAJO ŠE BOLEČINE V SPODNJEM DELU TREBUHA, VELIKOKRAT PA SE POJAVIJO TUDI TEŽAVE , OZIROMA VNETJA OSTALIH ORGANOV V MALI MEDENICI, ZLASTI SEČIL.

POLEG CANDIDE IN BAKTERIJSKEGA VAGINALNEGA VNETJA NA BIORESONANCI UGOTAVLJAMO TUDI DRUGE DEJAVNIKE, KI BODISI VNETJA POSLABŠAJO ALI POVZROČIJO. TI SO ŠE HORMONSKO NERAVNOVESJE, UŽIVANJE NEPRAVILNE HRANE, STRES, OSLABLJEN IMUNSKI SISTEM, UPORABA NEKATERIH ZDRAVIL- ZLASTI ANTIBIOTIKOV, KI POLEG CILJNIH PATOGENIH BAKTERIJ POMORIJO TUDI DOBRE, ZAŠČITNE BAKTERIJE NA VAGINALNI SLUZNICI.

PRI PRVEM OBISKU V NAŠEM CENTRU VEDNO TESTIRAMO VSE  MOŽNE VZROKE IN DEJAVNIKE, KI PRIPELJEJO DO VAGINALNIH VNETIJ IN JIH S TRAPIJAMI TUDI USPEŠNO ODPRAVLJAMO. POTREBNO JE PUDARITI, DA JE ZA PREPREČEVANJE VAGNINALNIH VNETJIH POMEMBNA TUDI ZDRAVA PREHRANA, GIBANJE, SKRATKA ZDRAV NAČIN ŽIVLJENJA.

Vse objave